OUR BELIEFS WE BUILT LIFE ON ARE FINALLY FALLING APART...FOR NEW TRUE BELIEF AND TRUTH
Eindelijk moeten alle deskundige wetenschappers die hardnekkig vasthouden aan het huidige systeem en geloof....gaan erkennen dat er een nieuwe theorie de basis gaat worden voor alles...KWANTUM MECHANICA....En alles in ons hele leven komt in een nieuw daglicht te staan..
EN LIEVE MENSEN ZO IS ER NOG VEEL MEER WAT IK OOK AL JAREN DEEL...MAAR ALTIJD VEROORDEELD WORDT IPV MET NIEUWSGIERIGE OGEN ONDERZOCHT EN BEPROEFD. VERANDERING IS GROEI!!
De mens kiest echter uit angst voor behoud van het bestaande!
Het financieel economische systeem met geld banken etc zal ook binnenkort definitief instorten omdat het ons slaaf laat zijn van macht hebzucht ego en ten koste van anderen ipv liefde samen delen vreugde en harmonie.
Geld was een middel om te ruilen en delen nu is het al vele jaren het doel geworden wat ons gevoel liefde samen en delen juist vernietigt ipv stimuleert.
Delftse fysici bewijzen quantumwazigheid én Einsteins ongelijk
Albert Einstein hield het vorige eeuw voor onmogelijk, maar fysici van de TU Delft hebben aangetoond dat twee deeltjes op kilometers afstand rechtstreeks met elkaar in verband kunnen staan. In Nature publiceren ze woensdag resultaten van een experiment dat letterlijk zo groot is als de hele universiteitscampus in Delft.
Door: Martijn van Calmthout21 oktober 2015, 19:00
Quantum
Vijf vragen over quantum. Wat is dat ook weer en wat hebben we eigenlijk met die quantumvreemdheid te maken? (+)
© de Volkskrant
Hoogleraar quantumfysica prof. Ronald Hanson en promovendus Bas Hensen bouwden met hun team jaren aan een opstelling die reikt van hun eigen lab tot een tweede lab, bijna anderhalve kilometer verderop bij het Reactor Instituut.
Metingen met deeltjesparen afgelopen zomer lieten voor het eerst met zekerheid zien dat een quantumverband op grote afstand behouden blijft. Andere groepen vonden daarvoor jaren geleden al aanwijzingen, maar hun werk liet steeds nog ruimte voor andere verklaringen. Internationaal was er heftige concurrentie om als eerste alle twijfels weg te nemen. Delft heeft die wedloop nu gewonnen.
Het Delftse resultaat maakt een eind aan de laatste twijfels die fysici hebben over de volledigheid van de quantumtheorie van deeltjes. Die geeft aan dat sommige eigenschappen niet vaststaan, zoals in de normale natuurkunde. Pas bij een meting komt als bij een loterij een van de mogelijke eigenschappen aan het licht.
(Tekst gaat verder onder foto)
Meetopstelling in het quantumlab van Ronald Hanson aan de TU Delft.© TU Delft.
Albert Einstein geloofde niet dat de werkelijkheid berust op quantumtoeval. © ANP
Dat maakt de quantumwereld vaag en ongrijpbaar, iets waarmee Einstein, nota bene zelf een van de quantumpioniers, moeilijk kon leven. Quantumverbanden zoals die nu in Delft zijn aangetoond, waarbij de loterijen op twee plaatsen elkaars uitkomsten lijken te kennen, noemde hij sceptisch 'spookachtige invloed op afstand'. De meeste natuurkundigen legde zich vorige eeuw al wel neer bij die quantumwazigheid, vooral omdat de theorie uitstekend beschrijft hoe de deeltjeswereld werkt.
Het Delftse experiment is een versie van de zogeheten Bell-test, waarbij de quantumloterij van deeltjeseigenschappen in detail wordt bekeken. Daarbij wordt handig gebruik gemaakt van deeltjesparen, waarvan de individuele eigenschappen niet vaststaan, behalve dat ze altijd tegengesteld aan elkaar moeten zijn. De test wordt loophole-free genoemd, omdat alle mogelijke theoretische mazen in de proeven gedicht zijn.
Als je quantum-effecten wilt gebruiken in veilige datalinks, en dat kan, dan wil je wel zeker weten dat de quamtumwereld echt zo raar is als de theorie beweert
Emeritus hoogleraar prof. Dennis Dieks
A loophole-free Bell test
Lees hier het Master project van Bas Hensen over A loophole-free Bell test.
In Delft worden daarvoor paren elektronen gebruikt, die zijn opgesloten in diamant. Via laserlicht en glasvezelkabels onder de centrale Mekelweg van de campus zijn ze quantummechanisch met elkaar gekoppeld. Hun onderlinge afstand is bijna 1,4 kilometer, en toch weet elk deeltje zonder enig tijdverlies wat de ander doet, laten de metingen zien, zegt Hanson.
Eerder circuleerde het artikel dat nu in Nature verschijnt al in ruwe vorm op internet, zoals in de fysica gebruikelijk is. Hanson zweeg sindsdien, terwijl het manuscript bij Nature onderhanden was. Concurrerende teams, zoals dat van Anton Zeilinger in Wenen erkenden al wel snel de Delftse primeur.
De Utrechtse kenner van quantumvreemdheid, emeritus hoogleraar prof. Dennis Dieks noemt het feit dat Einsteins afkeer van quantumspoken van de baan is, geen echt grote verrassing. 'Maar het dichten van eventuele sluiproutes is heel belangrijk. Ook vanwege toepassingen. Als je quantum-effecten wilt gebruiken in veilige datalinks, en dat kan, dan wil je wel zeker weten dat de quamtumwereld echt zo raar is als de theorie beweert. '
370193258119
Volg en lees meer over:
NEDERLAND NATUURKUNDE WETENSCHAP
MARTIJN VAN CALMTHOUT VOLGEN
twitteremail
GERELATEERDE ARTIKELEN
Aardscheerder die onze kant opkomt is opmerkelijk groot
22 oktober 2015
Stokoude zandkorrel bevat misschien eerste microbe
22 oktober 2015
Delftse studenten winnen Solar Challenge
22 oktober 2015
MEEST GELEZEN WETENSCHAP
140257
Delftse fysici bewijzen quantumwazigheid én Einsteins ongelijk
216371
Het regent klachten over consumentenlieveling Tesla
39303
Innige zoen van ster VFTS 352 is hoe dan ook een doodskus
44640
Plastic draagtasjes uit poep- en piesresten
53994
Bezuinigingen op zorg ouderen mensonterend
BEKIJK HELE LIJST
Nieuws Wetenschap Delftse fysici bewijzen quantumwazigheid én Einsteins ongelijk
twitterfacebook
Volg de VolkskrantSchrijf u in voor de dagelijkse nieuwsbrief
Aanvragen
Mobiele apps
De Volkskrant
Service en contact
© 2015 - Alle rechten voorbehouden
Lees de gebruiksvoorwaarden
Bezoek ook:
Het Parool - AD - Trouw - Paper
Geen opmerkingen:
Een reactie posten