dinsdag 26 september 2017

RTL Johan Derksen en de echte oorzaak van zijn vaak respectloze gedrag

OPHEF OVER JOHAN DERKSEN BIJ RTL… DE ECHTE OORZAAK VAN ZIJN VAAK RESPECTLOZE GEDRAG!

Waarom heeft Johan al die mensen zo zonder enige vorm van liefde open hart en compassie uitgescholden en vernederd? Johan Derksen alias bromsnor heeft even RTL afgemaakt, althans de programmering en kwaliteit. Tegen zijn inhoudelijke analyse en mening over de kwaliteit kun je van mening verschillen maar is niet al te veel in te brengen. Echter wat hij ook doet is mensen zoals Humberto Tan en Galjaard persoonlijk respectloos afbranden. Net zoals hij al vele jaren doet bij Voetbal Inside. Persoonlijk valt hij mensen zoals van Gaal en velen keihard aan op hun uiterlijk en dat hij deze mens helemaal een lul eikel idioot vindt. Ook mij persoonlijk heeft hij met keiharde leugens compleet verzonnen gebeurtenissen zwart gemaakt en mij zoals velen grote verwensingen naar het hoofd gegooid. Iedere vorm van menselijk respect gevoel of wat dan ook ontbreekt dan in zijn harteloze gevoelloze gedrag. 
Waarom, hoe komt dat? Wat Johan niet beseft is dat hij met zijn compleet respectloze ongefundeerde persoonlijk extreem veroordelende gedrag vaak ook met leugens er bij verzonnen diverse voor deze mensen belangrijke persoonlijke relaties heeft geschaad met grote negatieve gevolgen. Uitschelden van mensen wat hij deed en soms nog doet getuigt van een groot gebrek aan zelfliefde, maar wel een groot ego.

“ Door het de laatste jaren opeens satire te noemen, is er gezocht naar een reden om zijn respectloze gedrag 1 op 1 met vernedering van de medemens, te kunnen verantwoorden”

Het laatste jaar proberen ze dat bij VI goed te praten door het satire te noemen. Maar vele jaren is er gewoon op mensen persoonlijk ingehakt waar iedere vorm van enig fatsoen en respect compleet overschreden wordt. Hoe komt iemand als Johan nou tot dit gedrag omdat het een oorzaak heeft, omdat hij zo scheldend en veroordelend niet geboren is. Nou in contact met zijn ziel, zijn essentie ligt het antwoord en de waarheid.

“ Dat kleine jochie werd zelf gekleineerd waardoor er een gevoelsmuur werd opgetrokken”

Zonder een schuldige aan te wijzen omdat iedereen gevormd wordt door zijn opvoeding is Johan zijn respectloze  veroordelende vernietigende gedrag geheel ontstaan in zijn jonge jaren. Ook Johan zoals wij allen heeft liefde nodig. Hij is echter in zijn eerste jonge jaren zeer vaak vernederd en gekleineerd door zijn vader. En dat deed kleine Johan veel pijn en verdriet. Hij mocht niet dat vrije blije jochie zijn, en moest vaak in emotionele vernedering het onderspit delven. Dit alles is te voelen en waar te nemen in zijn ziel. Zijn vader is niet schuldig omdat hij zijn gedrag ook aangeleerd heeft tijdens zijn opvoeding. Wel is Johan aan te rekenen dat hij hetzelfde is gaan doen en geen zelfonderzoek heeft gedaan om los te komen van zijn patronen en als mens te groeien. 

“ De aangeleerde vernedering van anderen komt voort uit zijn eigen vernedering”

Zoals iedereen die liefde veiligheid en creatieve ruimte en vrijheid te kort komt in de eerste levensjaren leer je een overlevingsgedrag aan om deze pijn en vernedering niet meer te hoeven voelen. Zo ook Johan, die eerst een flink pantser gebouwd heeft om niet meer zo geraakt te kunnen worden. Ogenschijnlijk kan hij niet meer geraakt worden wat de omgeving ook van hem vindt. 

Wat hij werkelijk doet is zijn speelse vrije oorspronkelijke gevoel en ik wegstoppen wat je ook ziet in zijn onbeweeglijke weinig vrolijke gedrag. Ja leuke verhalen vertellen wel en die zijn soms best grappig. Maar naast het uitschakelen van zijn gevoel heeft Johan ook aandacht en liefde nodig. En wat hij heeft aangeleerd als overlevingsgedrag is dat datgene wat hem zelf overkomen is nu al die jaren op TV bij andere mensen toe te passen. Uitschelden, kleineren, vernederen al dan niet met leugens er bij en andere mensen op persoonlijke titel zonder dat hij mensen vaak persoonlijk kent zwart maken en vernederen. En wat hij ervaren heeft als er weer eens iemand compleet harteloos afmaakte op TV dat daar dan door publiek en kijkers ook nog hartelijk om gelachen werd. En opeens kreeg zijn pijnlijke methode voortkomend uit zijn eigen gemis, pijn en verdriet een functie voor hem  omdat hij door kijkcijfers etc. opeens de aandacht en schijnbare waardering kreeg die ook Johan zo nodig heeft in zijn kern. Vanuit zijn overlevingsgedrag zegt hij en reageert hij natuurlijk van niet, maar deze opgebouwde muur is hard.  

“Door anderen te vernederen heeft Johan zijn ego en status een stuk opgebouwd”

Dus door zijn respectloze veroordelende gedrag over anderen die zich ook niet kunnen verweren heeft Johan al die jaren een methode gevonden om zijn eigen pijn vernedering en gemis aan liefde toch een stuk gecompenseerd te zien door opeens een schijnbaar respect en aandacht te krijgen door kijkcijfers. Maar dat is slechts zijn eigen ego, want ondanks dat hij dit ontkent is dat enorm.

“Johan projecteert zijn eigen innerlijke pijn op de medemens”

Het erge is dat hij zijn ego heeft laten groeien over de ruggen en vernederingen van anderen. Zonde dat hij in zijn leven niet het lef heeft gehad naar zijn diepere levenslessen van zichzelf te kijken zodat hij kon groeien naar een eerlijker liefdevoller en respectvoller mens met een hart vol compassie. Die stap heeft Johan niet gemaakt helaas, maar wie weet…! Als het binnenkort stiller wordt om zijn persoon ego status en aanzien wellicht dat hij dan wel weer wat gaat voelen over zijn eigen ware essentie en ik en dat hij ook gaat beseffen welke liefdeloze respectloze ‘zonden ‘ hij heeft begaan.Tot nu toe is zijn leven en handelen voor een belangrijk deel gebaseerd op het projecteren van zijn eigen innerlijke pijn gemis op de medemens om zijn ego en status te laten groeien en dat over de ruggen van de medemens die vaak ook weer vernederend  en respectloos  in de pan wordt gehakt.

“ Zodra het binnenkort stiller wordt in zijn leven, zal Johan zijn ware gevoelens hopelijk weer gaan voelen, want ondanks zijn vernietigende respectloze gedrag over anderen, verdient ook hij liefde, iets wat hij deels zo miste als jochie”

Tot slot is te zien wat de macht van TV en oordelen daarin doet ten koste of juist ten gunste van onze medemens. Johan heeft veel onnodige schade aangericht en zal dit wellicht nog kunnen gaan herstellen in zichzelf. Dat gun ik hem, zodat hij vergeven kan worden, zichzelf vergeeft en belangrijkste op zijn 70e nog iets van dat speelse vrolijke vrije jochie mag voelen zonder die harde muur.

Ik heb getwijfeld dit te delen uit respect voor Johan, maar de waarheid is belangrijk voor hem en alle mensen die geschaad zijn door hem. Vandaar toch…met liefde!

Warme groet, ing. J.M. John Troost 
26 september 2017
(email matrixofthesun@gmail.com) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten