dinsdag 9 augustus 2016

Biertje Yuri van Gelder...naar huis gestuurd! Terecht? Nee..! Proost v John Troost

Yuri van Gelder springt uit de band...en wordt naar huis gestuurd en mag de finale van de ringen niet turnen.
Terecht?
Hij heeft een voorbeeldfunctie wordt gezegd voor de jeugd.
Eerder heeft hij drugs gebruikt en is jaren geschorst. Hij heeft geboet voor zijn zonde en geleden. Ook heeft hij al die jaren keihard getraind en gevochten om nu weer naar Rio te mogen en kunnen. Hij heeft geleerd van zijn lessen.

Nu in Rio turnt hij een prachtige oefening en als zijn landing helemaal top was geweest wat zou kunnen dan was hij mogelijk als 1e geëindigd. Goud winnen was een reëele optie.
Echter voordat hij wist of hij naar de finale kon moest hij uren in hoge spanning wachten totdat hij wist of hij bij de eerste 8 zou zitten voor de finale.

Eindelijk het verlossende woord, na jaren trainen opnieuw beginnen eindelijk de olympische spelen bereiken, keihard trainen en werken om t hoogste te bereiken en nog uren wachten in hoogspanning, is t feest en voelt Yuri de bevrijding...heerlijk na zijn duistere periode en alle lessen afzien en trainen en een prachtige oefening mag hij later deze week de finale turnen.

In die euforie ontlading van opgebouwde spanning gaat hij die late avond en nacht er op uit en drinkt zoals ik begrijp enkele biertjes en komt laat in de nacht of vroeg in de ochtend thuis.
En hij wordt daarom naar huis gestuurd!
Hij was gewoon blij, totale vreugde en loslaten van jaren opgebouwde spanning en dan drinkt hij een paar biertjes in de nacht. Is dat zo erg, is dat echt een groot vergrijp en een zonde of wel logisch begrijpelijk, wellicht niet verstandig, maar voor hemzelf juist wel misschien goed.
ONTSPANNING NA JAREN VERNEDERENDE TERECHTE EN HARD WERKENDE INSPANNING IS VOOR SOMMIGE MENSEN JUIST EEN GROTE POSITIEVE BOOST.
En een paar biertjes en in de nacht terwijl hij pas dagen later aan de bak moet...!

Lieve mensen WIJ stellen zogenaamd weer een voorbeeld vanuit onze moraal. In deze is deze gestelde grens in mijn ogen voor Yuri, de grote kansen voor hem en Oranje op een medaille niet terecht en te hard. Had hem 1 op 1 daarover duidelijk aangesproken. Een biertje in de nacht is geen criminele daad, geen drugs en geen doping. Je doet er ook niemand anders pijn mee toch. En voel uit welke situatie hij die keuze maakt...best begrijpelijk.

De maatregel van Team NL de chef vind ik dan ook tever gaan en wat Roomser dan de Paus.

Yuri het was wetende je verleden niet slim en verstandig, wel heel begrijpelijk en eigenlijk ook best onschuldig. Een groen heineken biertje na een ultiem resultaat wetende uit de diepe positie waaruit je kwam...dat kon best eenmalig en was geen reden om nu naar NL te moeten vliegen. Voor de Chef de Mission zou ik zeggen...net een stapje tever gegaan met dit niet vanuit het HART en liefde genomen besluit.
En ja...voor Yuri zeg ik dan maar als schrale troost....proost van John Troost!

1 opmerking:

  1. Sorry joost.. regels zijn nou eenmaal regels en als je dan te dom bent om op de top van je carrière zoiets doms te doen.. terwijl je weet dat er consequenties aanhangen die desastreus zijn voor de persoon in questie dan is het enkel en alleen terecht dat hij naar huis geschopt word. niet verzachtende mantel der liefde er over heen maar gewoon keihard en rechtvaardig.

    BeantwoordenVerwijderen